Route - B&B Quinta da Fontinha

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Op weg naar Quinta da Fontinha


Vliegtuig
Dit kan zowel naar Porto als naar Lissabon. Vanaf Porto is het ruim 2 uur rijden naar Espariz.
Route vanaf Porto:
Vanaf het vliegveld moet je in eerste instantie de richting Matosinhos aanhouden (Matotinhos IC 1, later wordt dit A1 richting Lissabon). Neem de afslag Coimbra Norte. Je komt dan op de IP 3. Richting Viseu aanhouden. Vervolgens komt er na verloop van tijd een afslag naar rechts Covilha/Arganil. dit is de IC 7 (hoewel er op het tweede bord staat IC 6!!) Het handigste is om de tolweg te nemen ipv de parallelweg. Let er wel op om via het juiste hokje de tolweg op te rijden. Zonder kaartje volgt nl. een boete !
Route vanaf Lissabon:
Al bij het vliegveld wordt de A1 richting Coimbra/Porto aangegeven. Deze tolweg gewoon blijven volgen tot de afslag Coimbra NORTE (= afslag 13) verschijnt. Je gaat dan bovenlangs op de IP 3 (zie verder hiervoor)
Een fly-drive vanuit Nederland boeken is natuurlijk handig en vaak goedkoper dan een auto huren op het vliegveld. Maar voor wie toch pas ter plekke (voor een paar dagen) een auto wil huren, hebben we een contract afgesloten met een autoverhuurbedrijf in de buurt. Deze brengen en halen een huurauto en geven een leuke korting op de prijs. We geven graag nadere informatie daarover: info@quintadafontinha.com.

Auto:
Per auto vanuit Nederland: ( ca. 2.200 km.) Onder Parijs - Orleans -Bordeaux - St.Sebastian (hier moet je de ECHTE afslag 8 pakken. Het wordt een beetje krom aangegeven) - Hermani (re. af) en direct li. N10 richting
Gasteiz (= Vittoria) - Burgos - Vallodalid - Salamanca. Voorbij Ciudad Rodrigo heb je de grens met Portugal - IP 5. OFWEL de eerste afslag Coimbra negeren en doorrijden tot Mangualde en de snelweg pakken IC 12 - Nelas en later de afslag Tabua (N234-6) OFWEL de eerste afslag Coimbra nemen en dan via de N17 afzakken tot het bord Gandara de Espariz vanzelf in zicht komt (je komt een afslag Tabua tegen onderweg: deze negeren). Bij de benzinepomp zo'n 200 meter na het bord Gandara de Espariz, voor de pomp rechtsaf en een
paar bochten nemen. Daarna zie je het bord ESPARIZ staan. Direct na het bord loopt rechts een pad omhoog naar de achter ingang van ons pand.
Neem je liever de snelweg dan ga je vanaf de IP 5 (richting Viseu) de IC 12 op en neem later de afslag Tabua. Rij door de hoofdstraat heen van Tabua. Aan het eind is een rotonde. Espariz wordt hier aangegeven. Re. af en na 5 km. verschijnt het bord Espariz. Hier nog even doorrijden. Na een scherpe bocht naar li. en weer naar re. staat rechts een bord Espirito Santo. Gewoon
nog een paar meter doorrijden en hier gaat linksaf (in de bocht) een pad omhoog naar onze Quinta. Je kunt ook doorrijden (langs de Quinta heen) en bij het volgende plaatsnaambord (einde Espariz) linksaf naar boven naar de achteringang.
Bus
Dit kan rechtstreeks vanuit Nederland met de Eurolines. Zie www.eurolines.nl of telefoon 020-560.87.88
Na de plaats O.Hospital is de volgende halte Moita da Serra (M.Serra). Mocht je besluiten per bus te komen, vraag dan gerust aan de chauffeur om te stoppen bij het tankstation AGIP in Gandara de Espariz, want net voor het tankstation gaat een weg naar beneden en daar ligt onze Quinta. Met een belletje kunnen we je ook ophalen.

*Bus/trein vanaf Porto/Lissabon:
Vanaf het vliegveld van Porto gaat er een bus naar het busstation om vervolgens via een snelbus (espresso) naar Coimbra te reizen. Ook is het mogelijk met de bus naar het station te gaan (estacao). Er gaat zowel een stop- als een sneltrein naar Coimbra. Vanaf Lissabon gaat er een snelbus naar Coimbra, maar het is gemakkelijker om met de taxi van het vliegveld naar station do Oriente. te gaan (duurt ca. 10 min.). Vandaar de sneltrein pakken naar Santa Comba Dao.
Tegen een vergoeding kunnen wij mensen ophalen in Coimbra of Santa Comba Dao.
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu